*

mnermes Masennus, mielettömyys ja medikalisaatio

Kaikki blogit puheenaiheesta Tehokkuus

Euro hajotkoon

Päämisterimme on esittänyt lehtitietojen mukaan,että virkamiehiä on Suomessa kymmeniätuhansia liikaa, jota ei yksityinen sektori voi elättää. Totta onkin se. että virkamiehet palvelevat itsenäisen Suomen kansalaisia ja luovat puitteitä yhteiskunnan muuta toimintaa varten.

Miksei työllisyyshankkeilta vaadita tehokkuutta?

Viime viikolla meinasi mennä kahvi väärään kurkkuun, kun facebook suolsi silmieni eteen mainoksen Lapin TE-toimiston ja SOL- rekrytointipalveluiden yhteishankkeesta, Tartu työhön.

Hankkeessa ei sinänsä ole mitään työvoimapoliittisesti ihmeellistä. Onhan niitä ollut ennenkin. Hankkeen osallistujien taidot, puutteet ja vahvuudet seulotaan ja heille etsitään sopiva työtehtävä. Neljä kuukautta kestävän jakson aikana työkokeilijaa tuetaan ja hänelle opetetaan työssä tarvittavat taidot.

Valtion ja kuntien omistamat yhtiöt; pienyrittäjän mahdollisuus!

Posti Group Oyj (vuosina 2007–2014 Itella Oyj, sitä ennen Suomen Posti Oyj) on suomalainen yhtiö, jonka toimialana on postitoiminta, logistiikka ja taloushallinnon palvelut. Yhtiön omistaa Suomen valtio.

Uutinen Savon Sanomat 8.2.17: Posti aloittaa kotihoidon Leppävirralla.

Joutuu kyllä kysymään. Miksi Posti!

Ajatushautomo;Hirvosen Jussi Siilinjärveltä.

Äläkkä kirjoituksestani on mahdollista. Asiallinen keskustelu on ainakin toivottavaa.

Kirjoitan oman käsitykseni mukaan Alkiolaisella ajatusmaailmalla, tietenkin mutkia oikoen.

Viimeaikainen keskustelu "köyhälistöstä", maahan muuttajista, asunnottomista yms.

 Viimeisten 20 vuoden aikana on "suuri raha" saanut vallan, osittain valtiovallan päätöksillä.

Vain tehokasta, pienelle alalle rakentuvaa asutusta suositaan. Raha, tuottavuus. (kunnallistekniikka).

Rahako on ainoa onnellisuuden lähde!

Tehokkuus tässä yhteiskunnassa ja myös muualla!

Tehokkuutta ja kilpailua tarvitaan, muuten yhteiskunnassa ei tapahdu kehitystä.

Mikään ei muutu, jo ei aina etsitä uutta ja parempaa tapaa toimia.

Alkujaan ihminen toimi enemmän luontaistaloudessa: söi hedelmiä, metsästi, kalasti yms.

Keksittiin työvälineitä, tuli oli jo ruu`an valmistukseen keksitty: liha oli maistuvampaa käristettynä.

Ihmiskunnan määrä kasvoi. Lähdettiin etsimään uusia asuinalueita. Löydettiin jopa tämä pohjoinen ja kylmä Suomi: lappalaiset varmaan ensin.

Onko tehokkuuskoneet viritetty oikein?

Tämä bloggaus jatkaa osaltaan jo edellisessä kirjoituksessa aloittamaani tehokkuuskeskustelua. Muutetaan kuitenkin hieman näkökulmaa. Peruutetaan kauemmaksi ja tarkastellaan työelämää lintuperspektiivistä, siten että näemme paljon pieniä työläisiä.

Selma Lagerlöf ja innovaatio-Suomen suojatyöt

 

Viime aikoina on pääministeriä myöden huudeltu tehokkuuden, talouskasvun ja innovaatioiden perään Suomessa.

Nämä ovatkin taloudessa tärkeitä asioita, joskus kuitenkin tuntuu, etteivät lääkkeet mene vaivan mukaan. Käytännön kokemus on myös vahvistanut sen, minkä moni varmaan tässäkin yhteiskunnassa jo tietää: innovaatioita synnyttääkseen ja tehokkuutta parantaakseen, maa tarvitsisi rakennemuutosta työelämässä ja parempaa työvoimaresurssien allokointia.

Taide voi olla uhka valtasuhteille

Taide voi olla uhka valtasuhteille. Siksi nykytaide on tylsää, metallista ja suoraviivaista, siitä on poistettu kaikki koristeellisuus ja pulmallisuus. Kaikkien poistojen jälkeen jäljelle jää pelkkiä yksinkertaisia tarpeita palveleva tekele. Taiteesta tehdään potentiaalisille kuluttajille harmitonta viihdettä, josta he ovat valmiita maksamaan maksukykynsä mukaan. Taidetta ei arvostettu antiikin filosofien keskuudessa. Sillä horisontissa oleva maisema on tosioleva, väistämätön ja luonnollinen. Siitä tehty maalaus on vain ihmisen keinoin tehtyä kurjaa tuherrusta.

Pahoinvoivina hyvinvointia rakentamassa?

Oletko nähnyt joskus kokonaisuudessaan pahoinvoivan ihmisen olevan tehokas, oivalluskykyinen, luova ja yhteisön hyvinvointia edistävä? Oletko joskus itse ärtyneenä, uupuneena edistänyt aidosti yrityksesi tai yhteisösi hyvinvointia?  Tehnyt elämäsi parhainta tulosta, hoitanut potilaita parhaiten, saanut kiitosta tehokkuudestasi ja rentoudestasi?

Entä läsnäolevana?

Tehottomuuden siunauksellisuudesta

En liene ainoa, joka ihmettelee Pariisin terroristien tehottomuutta. Ainakin neljä heistä onnistui räjäyttämään itsensä, mutta lehtitietojen mukaan näissä iskuissa kuoli vain yksi ulkopuolinen. Konserttisalin 1500 hengen yleisöstä terroristit, joita oli ainakin kolme, saivat hengiltä vain 80.  Tiedämme, että tuohon pystyy norjalainen yksinään.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä